Sveitsiin muuttaminen on vaarallista

Päällimmäinen vaikutelma Sveitsistä reilun kuukauden asumisen perusteella: maailman kaunein maa.

Flüelan vuoristosola löytyi täysin vahingossa matkalla Davosista Zürichiin. Hengästyttävä, lähes yliluonnollinen maisema aukesi yhtäkkiä ympärillämme. Oli pakko pysäyttää auto ja ihmetellä elämää: tässä sitä nyt mutustetaan sämpylää supisuomalaisen ABC:n sijaan. Ei tullut ikävä!

Vielä kaikki on uutta ja ihmeellistä. Ikävä Suomeen iskee varmaankin siinä vaiheessa, kun viimeistenkin joulutorien valot on sammutettu ja glühwein-hanat ehtyneet. Sakea sumu laskeutuu kaupunkien ylle, tihkusade piiskaa kasvoja, on vähän yksinäistä ja ankeaa. Sveitsiläinen ratkaisu (kaikkeen) on mennä ylös vuorelle, sillä siellä näkee kirkkaan taivaan ja lunta – sekä hyvin todennäköisesti muita ihmisiä, paljon.

Koti-ikävästäkin selviää. Sveitsiin lähteminen on kuulemma vaarallista, sillä enää ei halua palata takaisin. Muuton jälkeen sitä pohtii, mihin suuntaan uusi maa ihmistä muovaa. Tiedän, mikä on joka tapauksessa usein vielä vaarallisempaa: kotiin jääminen.

Toistaiseksi olen täällä telonut itseni kaksi kertaa nimenomaan kotioloissa. Ensin avatusta jääkaapista singonnut olutpullo ruhjoi varpaani. Toisella kerralla leikkasin keittiöveitsellä sormeeni.

Kannattaa siis varoa kotona oleskelua, etenkin jos siihen jos liittyy alkoholia tai teräviä esineitä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s